Toegegeven, is geen kersvers ​kaartje, maar graag wil ik het geboortekaartje op maat van Finn toch nog even onder het stof halen. Voor huismijt ben ik dan wel allergisch maar dat geldt lang niet voor vogeltjes niet, en dat brengt me bij het geboortekaartje van Finn.

Finn werd geboren op een mooie lentedag, waarop de vogeltjes vrolijk hun nestje bouwden, net zoals de jonge goedlachse ouders van Finn. Het stond dan ook buiten kijf dat het kaartje een vrolijk en stijlvol kaartje beloofde te worden.

Omdat Finn’s ouders graag in de natuur vertoeven werden aardse kleuren uitgezocht en ​aangevuld met een paar vrolijke accenten. Na het bekijken van enkele natuurdocumentaires en het verslinden van boeken als ‘How to survive in the jungle‘ en ‘Het Bosboek’ (gekocht via Natuurpunt) wist ik wat me te doen stond.

De geboorte van het kaartje.

Het kaartje heeft een enigzins vintage patroon als achtergrond, ton sur ton, licht voelbaar, nauwelijks zichtbaar. En dat om het kaartje niet te overladen maar de delicate touch te geven van het retro-gevoel. Dit alles op een bedje van mosgroen en de basis is gelegd.

​In een volgende laag trachten we wat diepte te scheppen. Dat kan door een kleur of door perspectief,  maar ook door vorm. De sierlijke krullen van de blaadjes en bloemknopjes op de achtergrond maken het een tikkeltje standvastig en doorbreken het patroon op de basis. Weer een stapje verder.
Tenslotte ​verschijnen de hoofdpersonages op het toneel! Het veelkleurige vogeltje dat trots staart naar de mooie naam die op de voorgrond prijkt: Finn!
Vrolijke vlinders op de voorgrond maken het beeld speels en door een afwisseling van de lijntekening en inkleuring doorbreken we eentonigheid.

De achterkant is even plezant.

Van natuur wordt je rustig, dat is algemeen geweten. Dus no stress… De ouders van Finn kozen voor een ‘kaartje vooraf‘ (lees ons blog-bericht ‘De achterkant is even plezant‘ hierover)  zodat ze in alle rust de geboortedatum van Finn zelf konden stempelen.

Ook geïnteresseerd in een geboortekaartje op maat? Contacteer ons vrijblijvend!

– Gegroet!-
Valerie