FAQ


Wat maakt Hierbenik.be zo bijzonder?

Geen gezwoeg en overbodig geklik in een vervelend ontwerpprogramma, Hierbenik.be zorgt ervoor dat je achterover kan leunen terwijl wij je kaartje ontwerpen. Nadat we jullie persoonlijke tekstje via mail hebben ontvangen, volgt de rest vanzelf. We maken er iets bijzonders van en vragen dan nieuwsgierig wat jullie er van vinden! Hierbenik.be levert unieke geboortekaartjes van de hoogste kwaliteit. Wij trachten jullie wensen zo goed mogelijk te vervullen! Bovendien garanderen wij je een zeer snelle service.

Hoe kies je het geboortekaartje dat bij je past?

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Je bekijkt online de originele geboortekaartjes uit onze vaste collectie en je kiest een geboortekaartje binnen deze collectie. Bij de geboortekaartjes uit onze vaste collectie staat vermeld wat het formaat en de prijs is.
 • Je hebt zelf een leuk idee en dit idee vormt de basis van een zeer uniek en persoonlijk geboortekaartje. Er worden door ons twee voorontwerpen gemaakt op basis van je persoonlijke wensen.

Wanneer moeten de geboortekaartjes besteld worden?

 • Vaste collectie: Je bestelt je geboortekaartjes bij voorkeur 1 à 2 maanden voor de uitgerekende datum zodat er ruim voldoende tijd is om alles nauwkeurig afgewerkt te krijgen.
 • Geboortekaartjes op maat: Je bestelt je geboortekaartjes ongeveer 2 maanden op voorhand. Zo blijft er nog voldoende tijd over om aanpassingen aan te brengen.

Hoe gebeurt de bestelling van een geboortekaartje?

 • Vaste collectie: In een paar eenvoudige stappen kan je een bestelling plaatsen via het bestelformulier. Nadat je een geboortekaartje hebt gekozen uit onze vaste collectie vul je het bestelformulier in met de nodige gegevens. Vervolgens nemen wij binnen de 7 werkdagen per email contact op met jou.
 • Geboortekaartjes op maat: Voor geboortekaartjes op maat neem je eerst contact op via de contactpagina zodat we vooraf je wensen kunnen bespreken.
 We geven graag antwoord op al jouw vragen. Binnen de 7 werkdagen nemen we contact op met je.

Hoe verloopt het ontwerpproces van een kaartje op maat?

Een ontwerp op maat verloopt in verschillende fasen:

 • Om een richtprijs te bepalen dien je het offerteformulier in te vullen, daarin geef je het aantal kaartjes mee en vermeld je of je opteert voor een enkel (voor-en achterkant) of dubbel (open te plooien) kaartje. Ook geef je een omschrijving mee van hoe je het kaartje graag zou willen, zo kunnen wij de werktijd inschatten.
 • Daarna wordt het idee besproken, dit gebeurt met voorkeur via mail. Je stuurt een gedetailleerde omschrijving waarin je vertelt wat je juist wil laten ontwerpen. Welke sfeer het kaartje mag uitstralen, welk kleurenschema je aanspreekt, of je van een strak of krullerig lettertype houdt. Er kunnen beeldjes worden mee verstuurd per e-mail of je kan bijvoorbeeld een moodboard delen op Pinterest.
 • De volgende stap is de schets. Met ruwe lijnen wordt de compositie van het ontwerp opgebouwd. Deze schets is eerder abstract maar van belang voor de opbouw van het ontwerp. Jullie krijgen de schets ter goedkeuring gemaild en kunnen er correcties op laten uitvoeren.
 • Eens de schets goedgekeurd is komt de volgende stap: de inkleuring. In deze fase wordt sfeer en diepte in het ontwerp gebracht. Ook hier krijgen jullie inspraak in het design.
 • Samen werken we zo stap voor stap naar het eindresultaat van het kaartje op maat.

Wat gebeurt er na de bestelling?

Nadat jouw bestelling bij ons is binnengekomen ontvang je binnen een week een digitale drukproef van het geboortekaartje onder de vorm van een pdf-bestand.

Wat doe je als je de proefdruk ontving?

Na ontvangst van de digitale proefdruk van het geboortekaartjes check je grondig alle gegevens: de schrijfwijze van de namen, de telefoonnummers en adressen. Vervolgens mail je ons de correcties door.
In de prijs van de geboortekaartjes zijn maximum 3 correctierondes inbegrepen. Wil je hierna nog zaken veranderen, dan betaal je hiervoor 12 euro.

Wat gebeurt er na de geboorte?

Na de geboorte geef je de gegevens door en sturen we het naar de drukkerij. Daar werken ze het kaartje zo snel mogelijk af en sturen het dezelfde werkdag, of de dag nadien de post op, afhankelijk hoelaat de bestelling binnenkomt. De koerierdienst garandeert voor België 1-2 werkdagen levering, voor Nederland min. 3 werkdagen. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor vertragingen bij de postdiensten. Controleer goed de inhoud van de kaartjes bij ontvangst. Na verzending van de kaartjes naar alle geadresseerden kunnen wij niet meer verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten in de kaartjes.

Hoe komen de geboortekaartjes bij je terecht?

De geboortekaartjes worden bij je thuis geleverd via Taxipost (DPD). Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor vertragingen bij de postdiensten.
Indien je liever het pakketje op een ander adres laat leveren, kan daarvoor gezorgd worden. Geef op voorhand het juiste adres dan door.

Kan een reeds geplaatste bestelling nog worden geannuleerd?

Bij annulering na ontvangst van de pdf drukproef wordt er voor geboortekaartjes uit de vaste collectie 18 euro aangerekend. Voor de kaartjes op maat rekenen we 50% van de ontwerp- en productiekosten aan.

Op welke wijze verloopt de betaling?

Wanneer je bestelt heb je verschillende mogelijkheden om jouw betaling uit te voeren. Pas wanneer we de betaling ontvangen is gaat de bestelling in behandeling.

Wat zijn de tarieven voor de geboortekaartjes?

 • prijzen voor een geboortekaartje uit het vaste aanbod kan je vinden bij het kaartje zelf
 • de prijs voor een kaartje op maat wordt bepaald d.m.v offerte

Kan de vermelding ‘geboortekaartjes oud.hierbenik.be’ verwijderd worden van de kaartjes?

De vermelding halen we niet van de geboortekaartjes, het is onze handtekening en die haal je ook niet van een schilder zijn schilderij!

Zijn omslagen inbegrepen?

Omslagen zijn niet inbegrepen, je kan wel passende omslagen kopen via onze website. Alle kaartjes zijn standaard formaten zodat er gemakkelijk een bijpassende omslag kan gevonden worden en zijn voor een verzending van standaardtarief.