Het geboortekaartje met ontwerp op maat van Stella is een grote vrolijke reis op zich. Het tafereel speelt zich af bij volle maan, wanneer de sterren het hoogst aan de hemel staan. We zijn niet op het vlakke land, dat zie je aan de bergachtige omgeving op de achtergrond. Een leuke caravan brengt ongetwijfeld een gemoedelijke sfeer met zich mee en van de vrolijke vlaggetjes kom je in een feeststemming. De koala op het dak stemt daarin toe, hij koestert dit moment als een warme plek in zijn hart. Op de voorgrond staat een retro fietsje, een gitaar en een tafeltje met boekjes. Wat het verhaal daarachter is weten enkel de ouders van Stella.

Geschetst geboortekaartje wordt ingekleurd

Zoals bij ieder geboortekaartje op maat werd ook dit kaartje eerst besproken met de toekomstige ouders. De stijl, het kleurenpalet, de figuren of personages worden door middel van een aantal voorbeelden en afbeeldingen gecommuniceerd. Daarna start ik met de schets. Vaak is de schets behoorlijk abstract, het geeft voorlopig weinig sfeer mee zonder inkleuring, toch vraag ik steeds deze met een kritisch oog te bekijken. De vorm en compositie worden namelijk in deze schetsfase bepaald. Pas na het goedkeuren van deze fase kan de volgende fase ingaan.

Licht – en schaduwspel bepalen de sfeer

Na goedkeuring van de schets is het tijd voor de inkleuring. Ook hierin hebben de ouders in spé inspraak. De kleuren worden besproken, gekozen en eventueel gewijzigd. De kers op de taart is de sfeer die geschept wordt door middel van het spel van licht en schaduw. Hier ontstaat de diepte en begint het tafereel te leven. Dit is het punt waarop het lettertype wordt gekozen, op basis van kleurgebruik, vorm en compositie.

Geboorte van een nieuw kaartje

Stap voor stap worden de geboortekaartjes op maat geboren. Ze worden gekneed, gevormd en geschapen met behulp van hun kersverse ouders. Mooier kan het toch niet?!

Wil jij meer weten over een geboortekaartje op maat? Geef al jouw vragen door, ik beantwoord ze met plezier!

– Groetjes, Valerie –