Wat een zotte beestenboel! Dit lijken wel de Bremermuzikanten (op de hond, kat, ezel en haan na). Dit geboortekaartje brengt het humoristische muzikale verhaal van een vos, een bang hertje, een stoere beer, een zotte aap en een plichtsbewuste giraf. Dit gezelschap trekt de wereld in met hun retro tourbusje. Je leest het goed: ze zijn op een missie, ze zijn op tournee. Het verhaal gaat als volgt:

Dit geboortekaartje klinkt als muziek in de oren!

‘Kom kom, doorrijden’ zegt Beer met een diepe basstem. Giraf rolde met haar ogen. ‘Het is rood, ik kan toch niet doorrijden?” De muziekband had zicht maar liefst 3 maanden voorbereid op dit avontuur, hun eigenste ‘Europa-tour‘. Bij groen licht duwde giraf rustig de gaspedaal in. Het verkeer was rustig op deze vrijdagavond en ze hadden alle tijd om op hun eindbestemming te geraken. De zwoele zomeravond bracht hen in aangename sferen en het zou een opperbeste performance worden. Aan de rand van het bos ging de verharde weg over in een grindpad met hier en daar een diepe put. De instrumenten op het dak dansten alle kanten uit en maakten elk hun eigen geluid bij het nemen van een bobbel in de weg. Knal! De rechter voorband begaf het. ‘Je zou echt op een streng dieet moeten, Beer’ zei Vos. ‘Door jouw geweldige gewicht op de rechterkant van ons vehikel, krijg je het effect van een valversnelling van de zwaartekracht, en…’, ‘Nu niet!’ riep Giraf. Het zenuwachtige hertje liep op slag te ijsberen. ‘We gaan te laat komen, we halen het niet. Dit eindigt vast nog in mineur!’ De schaduw viel over het grindpad en de tijd sloop dichterbij. Ze zouden hun eigen optreden moeten missen.

Voor alles een oplossing

Gelukkig kreeg de handige aap het reservewiel geïnstalleerd. Maar de tijd was kort en Giraf durfde deze keer het gaspedaal te gebruiken. Als een pijl schoot het busje in de juiste richting. Aap schraapte zich vast aan de contrabas. Ze zetten een vrolijk lied in en zochten de horizon op, op weg naar het beste optreden van het jaar.

Breng de blijde boodschap van de geboorte van jouw kindje de wereld in met muziek! Bekijk hier het geboortekaartje.