Het geboortekaartje op maat voor Oskar vertelt het verhaal van een vos die superkrachten heeft… of toch die illusie heeft en katten die wel beter weten.

Vos, de mens

De vos is een speciale rakker, hij loopt rechtop, want hij is een mens (denkt hij..). Het maakt hem niet uit dat hij lage rugpijn heeft van recht te lopen, een mens hoort nu eenmaal rechtop te lopen. Hij is een geboren gentleman, dus de tanden opeen, pijn verbijten en rechte rug. De volgende stap is vliegen. Dat is zijn doel. Daarom liet hij reeds een rode cape en bijpassend masker ontwerpen bij de kleedmakersfamilie ‘Muis en draad’.

Hij woont in de bossen rond Londen, maar hij heeft ambitieuze plannen: Amerika, het land waar alles kan.. En met die bovennatuurlijke vliegplannen lonkt Amerika, want in vlieguren valt de afstand goed mee…

De gezusters Kat

Maar de kattenzussen, ook wonend in het bos, zijn niet van gisteren. Ze weten dat Vos niet in zijn opzet zal slagen. Ze weten dat hij niet zal vliegen en naar Amerika zal gaan. Ze weten veel… want ze vullen hun dagen met lezen. Geamuseerd kijken ze toe hoe Vos zijn nieuwe supermanoutfit komt tonen. Ze weten wel beter…

Maar ach, wat kan het kwaad. Laat Vos maar in zijn fantasie leven, laat hem maar genieten van zijn illusie. Ze besluiten die zeepbel niet te doorprikken.

En zo geschiedde het verhaal van Vos, die nog steeds in de bossen van Londen woont en dagelijks cape en masker draagt.

Jouw eigen verhaal

Wie weet wens jij ook een een geboortekaartje op maat met een eigen verhaal?
Laat het ons weten, we helpen je verder!