Het geboortekaartje met eigen ontwerp van Odin straalt vreugde en vrolijkheid uit. Enkele maanden voordat Odin geboren werd kreeg ik de (toekomstige) mama Sandra over de vloer. En met haar kwam een hoop blijdschap mee naar binnen. Ze straalde van top tot teen. Met handen en voeten legde ze me uit hoe ze het ontwerp voor ogen had, van vorm tot verhaal, van kleur tot lettertype. Ik knikte gretig ja en mijn handen jeukten om te starten aan het ontwerp.

Een geboortekaartje met eigen ontwerp is een verhaal vertellen

De meeste geboortekaartjes met een eigen ontwerp vertellen een verhaal, gebracht door de ouders, omgetoverd  tot een tekening door HierBenIk. De meeste ouders hebben gebeurtenissen beleefd die ze willen overdragen in het geboortekaartje. Sommige reisden de wereld af en brachten een wereldkaart met bezochte plaatsen mee en anderen reizen in hun hoofd. Hier en nu, maar ook in de toekomst.

De tekening vertelt het verhaal

Het geboortekaartje van Odin vertelt een verhaal over verleden en toekomst, met groot jolijt! Op de voorkant fietst de aardige Sandra op een dunne lijn, tevreden omringd door vele hartjes, want in haar buik groeit de kleine Odin. Van evenwicht houden op de slappe koord is geen sprake want ze denkt alleen aan het navolgen van een groot geluk. “Pursuit of happiness”.  Zelfzeker fietst ze een mooie toekomst tegemoet.

Het verhaal gaat verder op de achterzijde wanneer Sandra en Odin samen de wereld instappen. Een zachte bries vergezelt hen wanneer ze de bloemenweide intreden. Kijkend naar een vooruitzicht, samen.

Samen met Sandra creëerde ik dit kaartje. Ze had een duidelijk zicht op de kleuren en de stijl waarvan ze me vooraf voorbeeldjes en geïnspireerde beelden stuurde. Het was niet alleen een reis in haar hoofd maar ook in dat van mij.
Het geboortekaartje met eigen ontwerp voor Odin vertelt het verhaal van vreugde en vrolijkheid, van heden en toekomst. En van geluk!

–  Tot de volgende! Valerie –