[vc_row css=”.vc_custom_1487084156763{border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;border-left-color: #34a889 !important;border-right-color: #34a889 !important;border-top-color: #34a889 !important;border-bottom-color: #34a889 !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]geboortekaartjes LetterpressLetterpress is een hoogdruk, dit is het indrukken van inkt met een drukvorm, of het duwen van de letters in het papier. De techniek kenmerkt zich door het gebruik van een drukplaat, waarin kleine verdiepte uitsparingen aanwezig zijn. De kleine verdiepte uitsparingen houden de inkt vast. De kostprijs bij deze manier van drukken is echter hoger door de arbeidsintensiteit.

Hoogdruk

Er wordt van deze manier gesproken bij een aantal grafische technieken. De inkt bevindt zich hierbij op de verhoogde gedeelten van de vorm die afgedrukt wordt. Ze werd bijvoorbeeld de krant gedrukt. Hierbij werden loden letters geplaatst op een plaat. De letters werden dan van een inktlaag voorzien. Door papier werd de inkt opgezogen. De letters werden zichtbaar op het papier. Zo werden ook de boeken gedrukt. Deze methode van drukken is een kostbare aangelegenheid. Alle letters voor een krant werden vroeger met de hand geplaatst. Dat was een groot karwei waar men lang over deed. Daarom wordt het ook niet meer gebruikt. Tegenwoordig kan men drukken door middel van een printer.

Een stempel

Wanneer er een stempel wordt gebruikt is dat ook een vorm van hoogdruk. Hierbij worden de letters ook verhoogd aangebracht. Door de stempel op een stempelkussen te drukken worden de letters aan de bovenzijde van de inkt voorzien. Door het stempel op papier te drukken wordt het figuur overnemen. Dat kunnen letters zijn maar ook bijvoorbeeld een logo of een tekening.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1487084239167{border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;padding-top: 2px !important;padding-right: 2px !important;padding-bottom: 2px !important;padding-left: 2px !important;background-color: #ededed !important;border-left-color: #38b59c !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #38b59c !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #38b59c !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #38b59c !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”]

Letterpress.. Qué?!

  • Bij letterpress is er een cliché en een drukgang per kleur. Beperk dus best je ontwerp tot 1 of enkele kleuren.
  • Een letterpress is arbeidsintensief, het drukwerk maken neemt al snel een 5 werkdagen in beslag.
  • De kaarten worden met de hand per stuk gedrukt, alle kaarten zijn hierdoor niet gelijk.
  • Beperk je bij voorkeur tot een enkelzijdig ontwerp. Dubbelzijdig ontwerp kan maar dat brengt de prijs omhoog.

[/vc_column_text][basel_button title=”Mail ons voor meer info” link=”contact”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”white” border_width=”6″][/vc_column][/vc_row]