Dit geboortekaartje is gemaakt voor kleine helden. Voor de kleinsten onder ons, kromgebogen over hun stuur, de race aangaand. De retro wielrenners der lage landen, de enige echte Flandrien die met gespannen kuiten de berg op crost, en dat op zijn kleine driewieler voorzien van een vintage koersoutfit.

Zoals wel vaker bij onze geboortekaartjes, verzinnen we graag een verhaaltje bij dit kaartje. Here we go!

Roger en de pijnlijke kuiten

Rogerke was zo stijf als een hark, hij kwam met moeite uit zijn bed en stapte er uit met het verkeerde been. Zijn kuiten waren net gespannen kabels, zo voelde het alleszins aan. Gisteren was hij een uitdaging aangegaan waar hij misschien beter niet aan was begonnen: Dé Muur. Jawel, de gevreesde Muur van Geraardsbergen, die challenge was hij aangegaan.

Het begon allemaal op een zonnige dag in het gras, naast een zandbak. Ze zaten met blote voeten in het lentegroene gras dat kriebelde aan de tenen. “Ken jij de Muur van Geraardsbergen wel, Roger?” vroeg Marcel. Mijn papa koerste die vorige keer mee, met de Ronde van Vlaanderen en was derde! “Niet waar” repliceerde Roger, die wist dat de papa van Marcel in een lokale caféploeg zat. Het gesprek ging over in een ellenlange ja-neen discussie met als eindpunt: we gaan de Muur zelf beklimmen, om ter eerst!

Zonder voorbereiding

Het meest heldhaftige deel in dit verhaal is dat ze ongetraind gingen starten aan die Muur, en wel morgen.
Gelukkig woonden ze aan de voet van de heuvel, dus de afstand naar de start maakte hen niet moe.

“Klaar? Eén, twee.. start! ” riep Marcel en hij vertrok al bij tel twee. Door die valse start had hij al enkele meter voorsprong op Roger, die ook nog eens te laat vertrok omdat hij zo verbijsterd was.

Uit alle macht duwde hij zijn driewieler de heuvel op.  Hij trapte zo hard hij kon, waande zichzelf een echte wielrenner en deed een demarrage. Hij stak Marcel vlot voorbij en liet zo de rest van de koers achter zich.

Roger kwam buiten adem boven aan en riep uit volle borst ‘gewonnen’! Fier stak hij zijn handen in de lucht, zoals een echte Flandrien het betaamt. Languit ging hij in het gras liggen tot zijn ademhaling weer regelmatig werd, en dat duurde wel even. Al die tijd wachtte hij op Marcel, maar die was nergens te zien.

Na een half uurtje kwam die laatste boven met een rood hoofd. Hij mompelde iets van ‘platte tube’ en dat het zijn dag niet was. Toch leek zijn driewieler perfect in orde…

Roger nam een mooie spriet gras en stak die in zijn mond. Glimlachend ging hij op zijn rug liggen en liet de overwinning voor zijn ogen herhalen. Wat een topdag!

 

Het geboortekaartje voor kleine helden zoals Roger is verkrijgbaar in enkel- en dubbel formaat. Bekijk het kaartje hier in onze webshop en vraag een gratis digitale proefversie aan!