Maak jouw trouwkaartjes of geboortekaartjes met foto.

Maak jouw communiekaartje, trouwkaartje of geboortekaartje extra persoonlijk door een foto te gebruiken. Niets zo leuk als met z’n allen op de kerstkaart of samen of zus op het geboortekaartje. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om de perfecte foto te maken. Daarvoor geven we jullie graag enkele tips:

Laat flitsen achterwege

Door de flits te gebruiken krijg je een onderwerp dat erg belicht wordt en een harde slagschaduw op de achtergrond geeft. Dit is erg onnatuurlijk. Je gaat beter naar buiten om de ideale belichting te hebben, maar niet in de volle zon. Zonsopgang of zonsondergang zijn uiterst geschikte momenten. Als je toch binnenshuis een foto wil nemen, hou dan in de gaten dat je niet tegen het licht in fotografeert. Probeer met het licht in de rug te fotograferen zodat geen details verloren gaan, want dat is wat gebeurt als je tegen het licht in fotografeert. Mooie effecten kan je tevens ook verkrijgen door licht van opzij. Wanneer je een ontwerp wil met een andere achtergrond, maak de foto dan tegen een lichte achtergrond.

Zoomlens

De mooiste portretfoto’s maak je als het onderwerp niets in de gaten heeft. Bij een hele kleine baby is dat gemakkelijk maar als de kinderen iets groter zijn, is het juist extra lastig om onopvallend te fotograferen.

Een zoomlens kan dan goed van pas komen. Je kunt de baby of peuter min of meer ongemerkt observeren en fotograferen terwijl ze opgaan in hun spel. Als je foto’s met je smartphone maakt is dit wat moeilijker want een smartphone beschikt niet over een optische zoom maar alleen over een digitale zoom die  een uitsnede van het beeld maakt en het vergroot met heel wat kwaliteitsverlies tot gevolg.

Zorg voor scherpe ogen

Als je een foto van dichtbij maakt of op een bepaalde manier inzoomt, worden niet alle delen van de foto scherp weergegeven. Dat geeft echter vaak een verrassend en extra leuk effect. Zorg er desondanks wel voor dat de oogjes van de baby altijd scherp zijn.

UnknownGelijke hoogte

Je kunt foto’s een intieme uitstraling geven als je op dezelfde hoogte gaat zitten als het kindje. Dus als jouw kindje op bed zit of ligt, zorg er dan voor dat je op gelijke hoogte fotografeert. Hiernaast kan het ook leuk zijn om te experimenteren met kikvors- of vogelperspectief.

Gebruik speelgoed als afleiding

Poseren is nu eenmaal niet de sterkste kant van kinderen en baby’s. Zorg dus voor speelgoed zodat je kindje zich daarop kan concentreren en je zal een spontane foto krijgen. Hou het speelgoedje in de stijl van het kaartje, als je voor een vintage geboortekaartje kiest, neem je best een retro speelgoedje.

Heb je dat niet bijdehand, hou het speelgoed dan buiten het beeld.