Je bent op vakantie, het weer is perfect: de zon schijnt – niet té hard (geen okselvijvers, oef), niet te zacht zodat je geen kippenvel krijgt. Perfecte temperatuur dus. De omgeving is prachtig. Je zit met jouw favoriete, naaste vrienden en/of familie op een terrasje. Het licht valt perfect. Je voelt je goed: je bent met verlof, je bent volledig ontspannen. Je draagt je lievelingsoutfit. Het drankje dat je bestelde smaakt hemels. Alles is volmaakt!
Dit moment moet vastgelegd worden, toch? Natuurlijk is er iemand in jouw gezelschap die handig is met een fototoestel. Dit voortreffelijke moment wordt vastgelegd zodat het voor eeuwig kan nazinderen in jouw geheugen.

Back to life, back to reality.

Je bent terug thuis en geniet na van die heerlijke vakantie, die zalige momenten samen. Het geluid van een e-mail – pling – die in jouw mailbox valt. De foto van dat onvergetelijke moment op het terrasje komt binnen. Je opent het beeld en verwacht je aan een uitstekende flashback naar dat moment. En dan trekken jouw mondhoeken naar beneden. Wat liep er mis? Was er iets met het fototoestel van de fotograaf? Heb je die donderwolk niet zien hangen aan de blauwe hemel op het moment dat de foto genomen werd?

Het hele zomerse moment lijkt wel herfst: de kleuren zijn donker en grauw, jouw huid heeft een doffe tint en op de achtergrond is er net een hond een sanitaire stop aan het maken.
Jammer! Je had dit shot als afdruk voorzien in jouw woonkamer, boven het haardvuur zou dat perfect passen.

En dan hoor je dat er zoiets bestaat als beeldbewerking. Een foto kan je aanpassen, lees je. Er komt weer een lichtpunt in dit donkere moment. Je stuurt je beeld naar ons door, we trekken de kleuren op, laten de zon weer schijnen en werken de hond op de achtergrond volledig weg. Je huid laten we stralen en je krijgt weer lichtjes in je ogen. Die plek aan de haard kan worden ingekleed.

B-film.

Het lijkt wel een dramatisch verhaal uit een goedkope B-film.
Maar toch brengt dit verhaal waarheid mee: beeldbewerking en beeldmanipulatie bestaan! Blaas weer leven in je foto. Verkies je liever een vintage – of bohemian look, dan kan dat ook.

Neem contact op met ons! Alles is bespreekbaar!